Philips OneBlade Face & Body kokemuksia

Philipsin OneBlade Face + Body on selkeästi mainostetuin vartalotrimmeri Suomessa. OneBladea on myyty ympäri maailmaa satoja tuhansia kappaleita ja Philips on yksi maailman suurimmista yrityksistä. Nyytit.fi on uusi suomalainen vartalotrimmeribrändi, josta et ole todennäköisesti aikaisemmin kuullut. Onko se hyvä vaihtoehto OneBladelle? Se selviää pian.

Tässä artikkelissa vertailen trimmereiden sopivuutta miehen kehoon ja erityisesti intiimialueelle. Tavoitteesi on saada siisti ajo, ilman viiltoja, nyppimistä, sisäänkasvaneita karvoja tai ajonjälkeistä kutinaa. Testasin molemmat tuotteet ja kerron nyt mahdollisimman objektiivisesti, miten nämä trimmerit pärjäävät eri osa-alueilla. Miten uusi tulokas pärjää alan vakiintunutta jättiläistä vastaan?

Tutustu Nyytit.fi-trimmeriin ➔

tekniset eroavaisuudet

Nyytit.fiPhilips OneBlade Face + Body
Paino122 g97 g
KokoHiukan isompi, miehen käteen sopivaPienempi ja kapeampi
Terän leveys4cm, kätevä koko keholle3cm, kapeahko muuhun
kuin intiimialueen ajeluun
AjoalueHiukset (0,5mm sänki), keho ja intiimialueKasvot, hiukset (0,2mm sänki) ja keho
RPM6000 vetoa / minuutissa12000 vetoa / minuutissa (2 terää)
KäyntiääniHiljainenVielä vähän hiljaisempi
Turvallisuus ja nirhaumatErittäin hyväOk
Lisäkammat1,5mm, 3 mm, 6mm, 9mm ja 12 mm4 sänkikampaa, 1 ohjauskampa vartalolle
Akun kesto3 tuntia1 tunti
Akun latauksen pysyvyysErinomainenKeskiverto
Latausaika1 tuntia4 tuntia
Led-valo trimmerin päässäKylläEi
Akun keston näyttöKylläEi
LatausasemaKylläEi
MatkalukkoEiEi
VedenkestävyysKyllä, IPX6-luokitusKyllä
Käteensopivuus ja oteErinomainenHyvä
TippumiskestävyysKeskivertoKeskiverto
Takuu1 vuosi2 vuotta
Tyytyväisyystakuu14 päivääEi
Hinta69,75 54-120 €, riippuen mallista

Tilaa Nyytit.fi tyytyväisyystakuulla

Brändit

Kaikki tietävät Philipsin. Se perustettiin vuonna 1891 Hollannissa ja on siitä lähtien tehnyt mm. maailman parhaiten myyviä partakoneita. Heidän liikevaihtonsa viime vuonna oli noin 20 miljardia euroa ja heillä on massiivinen markkinointibudjetti. Philipsin uusin menestynein tuote on OneBlade, jota on mainostettu ja myyty paljon myös Suomessa.

Nyytit.fi on uusi ja tuntematon suomalaisbrändi, josta ei löydy juuri arvioitakaan. Heillä on vain 1 tuote, vartalotrimmeri.

Voittaja: Philips OneBlade

Turvallisuus ja tehokkuus

Terät

OneBladen terä on tehty ruostumattomasta teräksestä. OneBladen terässä etuja on kaksi: terän pinnit ovat suhteellisen pienikokoiset ja täten ne eivät pysty leikkaamaan ihoa yhtä helposti kuin normaali trimmeri. Lisäksi terä on kaksipuolinen, jolloin teoriassa karvojen tulisi leikkaantua paremmin yhdellä vedolla. OneBladen kaksipuolisestä terästä oli hyötyä, kun ajoin sillä edestakaista liikettä, saadakseni kaikki karvat ajettua.

Nyytit.fi terä on keraaminen. Keraamiset terät ovat terävämpiä, hygienisempia, tylsistyvät hitaammin, eivätkä ruostu. Ne leikkaavat karvat helposti, ärsyttämättä ihoa. Hyvin valmistettu keraaminen terä myös ehkäisee ihon joutumista terien väliin. Täten ne ovat mainioita intiimialueen ajoon.

OneBladen 3cm terä on vähän turhan kapea isompien ihoalueiden ajeluun. Nyytit.fi:n 4cm terällä ajaa isotkin ihoalueet nopeasti, mutta se sopii myös intiimialueen rakoihin hyvin.

Nyytit.fi:n vaihtoterä

OneBladen vaihtoterä

OneBladen vaihtoterä

Onnistuin haavoittamaan OneBladella ihoani lukuisia kertoja. Pääasiassa OneBlade vain naarmutti ihoa, mutta intiimialueella se onnistui myös tekemään muutaman haavauman. Lisäksi jouduin ajamaan saman alueen monella vedolla, jotta terä sai leikattua kaikki karvat.

Huolellisella ajolla en saanut Nyytit.fi:n terää haavoittamaan edes kivespusseja, joka on haastavin paikka ajella. Nyytit.fi ei myöskään aiheuttanut naarmuja ihoon. Normaalin vaihtoterän lisäksi Nyytit.fi-trimmeriin on mahdollista ostaa erikseen intiimialueelle suunniteltu Nyyttiterä™. Tällöin voit ajaa intiimialueen sille suunnitellulla huipputurvallisella terällä ja muun kehon normaalilla vaihtoterällä.

OneBlade leikkasi karvat kuitenkin ihonläheisemmin kuin Nyytit.fi. Eron näki varsinkin hiuksissa ja parrassa; OneBlade saavutti niiden osalta lähes yhtä lyhyen ajon kuin höylä.

Koska Philips OneBladen terä ei ole keraaminen, tylsistyy se nopeammin kuin Nyytit.fi:n terä. Täten pitkässä juoksussa OneBladen käyttö maksaa enemmän ja myös luontoon päätyy turhaa roskaa.

Voittaja: Nyytit.fi

Moottori

Terät ja moottori toimivat yhteistyössä, kun puhutaan miten tehokkaasti trimmeri leikkaa karvat ja jääkö se esimerkiksi kiinni niihin. Teoriassa, mitä nopeampi moottori, sitä nopeammin ja helpommin karvat leikkaantuvat – pystyt vetämään trimmeriä nopeammin iholla, ilman, että karvoja jäisi jälkeen.

Varsinkin alapäätä trimmaillessa moottorin on hyvä olla keskinopeuksinen. Et halua että hidas terä nyppii karvoja, mutta et myöskään halua, että liian tehokas moottori ottaa kiinni löysään ihoon.

Philipsin OneBladen terän nopeudeksi on ilmoitettu mahtavat 12 000 kierrosta minuutissa. Tämä on saavutettu sillä, että trimmerissä on itseaisassa kaksipuolinen terä. Sen perusteella kumpikin teristä leikkaisi siis 6 000 kierrosta minuutissa (RPM). Myös Nyytit.fi-trimmerin terä leikkaa 6 000 kierrosta minuutissa. OneBladen moottorin nopeus ei valitettavasti näy käytännön ajotehossa, vaan ajo vie aikaa ja alueiden ajo vaatii lukuisia vetoja.

Molemmissa moottori pyörii samalla nopeudella, mutta paremman terän ansiosta Nyytit.fi leikkasi karvat helpommin ja yhdellä vedolla.

Voittaja: Tasapeli

Hiljaisuus

OneBlade ja Nyytit.fi olivat molemmat hyvin hiljaisia. OneBladen käyntiääni oli korkeampi ja Nyytit.fi:n matalampi.

Voittaja: Tasapeli

Intiimialueen ihokarvojen ajo

OneBlade onnistui viiltämään ihoa useaan otteeseen alapään osalta. En voi suositella sitä intiimialueen ihokarvojen ajoon.

Yksi vaihtoehto on pitää OneBladessa suojusta, mutta se jättää karvat liian pitkiksi. Lisäksi ajo vie aikaa, koska karvat tuntuvat leikkaantuvan kahta huonommin – suojuksen takia karvat eivät tunnu päätyvän terään riittävän hyvin.

Nyytit.fi suoriutui alapään ihokarvojen ajosta mainiosti. Ei haavoja tai raapaisuja. Hyvin lyhyet karvat yksittäisellä vedolla.

Voittaja: Nyytit.fi

Vartalon ihokarvojen ajo

OneBlade tuntui vaativan lukuisia edestakaisia vetoja, että sillä sai ajettua kaikki karvat halutulta alueelta. OneBlade myös naarmutti ihoa selkeästi enemmän kuin Nyytit.fi. OneBladen terä on hiukan kapeampi, joka johti pidempikestoiseen ajosessioon.

OneBlade ajoi karvat lähes yhtä lyhyeksi kuin höylä, mutta Nyytit.fi ei tullut kaukana perässä. Eroa sängen pituudessa ei huomannut kuin läheisellä tarkastelulla. 

Vasemmalla ajamaton puoli ja OneBladella ajettu puoli.
Oikealla Nyytit.fi-trimmerillä ajettu puoli (vihreällä) ja OneBladella ajettu puoli (punaisella).
Sänki jäi suurinpiirtein yhtä pitkäksi, mutta OneBlade vaati useampia vetoja ja jätti naarmuja ihoon.

OneBladella ajettu puoli kutisi koko seuraavan päivän, varsinkin kun kävin salilla ja naarmuihin meni hikeä.

Voittaja: Nyytit.fi (selkeästi nopeampi ajo ja ei naarmuja)

Tilaa nyt alennettuun hintaan

Hiusten ajo ja Partakarvat

Vasen puoli: Nyytit.fi, Oikea puoli: OneBlade. OneBlade leikkasi parran lähes yhtä hyvin kuin partakone.

Hiusten ajossa trimmerit tuottivat hyvin erilaiset tulokset.

OneBlade ajoi hiukset täysin kaljuksi – lähes samaan tyyliin kuin partahöylällä olisi vedellyt. Nyytit.fi taas jätti hiuksiin maskuliiniselta näyttävän sängen (0,5mm).

Pidän enemmän tuosta lyhyestä sängestä hiusten osalta, mutta tämä on mielipidekysymys.

Sama efekti tapahtui partakarvojen osalta. OneBlade ajoi partakarvat lähes yhtä lyhyiksi kuin keskiverto partakonekin. Nyytit.fi taas jätti jälkeensä selvän sängen. Parran osalta OneBladen ajojälki oli selkeästi parempi.

Kummankin trimmerin mukana tulevilla lisäpäillä voit toki leikata hiukset hiukan pidemmäksikin. OneBladella 1mm, 2mm, 3mm ja 5mm -pituiseksi. Nyytit.fi:n lisäterillä 3mm, 6mm, 9mm ja 12mm pituiseksi. Ilman lisäterää Nyytit.fi leikkasi hiukset hiukan alle millin pituiseksi.

Voittaja: OneBlade (jos haluat pitää karvat mahdollisimman lyhyenä pään osalta)

Akku

OneBlade tuntuu käyttävän vanhempaa akkuteknologiaa kuin Nyytit.fi. Oneblade saapuu lataamattomana ja vaatii alkuun 3 tunnin latauksen. Lataus riitti juuri ja juuri koko kehon ajoon.

Nyytit.fi-trimmerissä on saapuessaan jo valmiiksi virtaa ja ajelun pystyi aloittamaan heti. Nyytit.fi pysyi käynnissä 3 tuntia ja latautui täyteen alle kahdessa tunnissa. Nyytit.fi:tä pystyy käyttämään jopa kuukausia ilman latausta. Nyytit.fi:n akku pitää hyvin latauksen, vaikka se olisi käyttämättä pitkäänkin.

Voittaja: Nyytit.fi

Turvallisuus ja tehokkuus lopputulema

Ilman suojia OneBlade naarmutti kehon ihoa. Suojien kanssa ajo kesti liian kauan ja jätti karvat liian pitkiksi. Nyytit.fi oli pehmeämpi ja turvallisempi, varsinkin intiimialueen kohdalla. Nyytit.fi leikkasi karvat ilman tarvetta vedellä trimmeriä edestakaisin. Myös Nyytit.fi:n lataus- ja käyttöaika voitti selvästi OneBladen.

OneBlade voitti parranajon osalta selkeästi. Lisäksi se leikkasi ilman suojia kehon karvat hiukan lyhyemmäksi kuin Nyytit.fi.

Kummatkaan trimmerit eivät leikkaa aivan niin läheltä kuin höylä, vaan jättävät karvat noin 0,2-0,5 mm pituiseksi. Mikäli haluat erittäin pehmeän ihon, suosittelen ajelemaan aluksi trimmerillä ja höyläämään sen jälkeen. Höyläys on nopeasti hoidettu, kun karvat ovat valmiiksi erittäin lyhyet.

Kätevyys ja tyylikkyys

Jokaisella meistä on oma makunsa. Hyvä vartalotrimmeri pitäisi tällöin tukea erilaisia ajotyylejä, karvojen tyyppiä ja päämäärää. Tässä osiossa käsittelemme, kumpi langattomista vartalotrimmeristä on kätevämpi.

OneBlade on futuristisempi ja tyylikkäämpi.

Märkä- ja kuivakäyttö

Molemmat trimmerit kestävät täysin vettä. Voit ajaa vaikka kylpyammeessa. Trimmerit kestävät myös partavaahtoa, -voidetta ja ajogeeliä.

Nyytit.fi on saanut International Electrotechnical Commission (IEC) Standardin 60529 IPX6-vedenkestävyysluokittelun. Myös OneBlade on vedenkestävä, mutta ilman mainittua luokittelua. Varmistathan kuitenkin, ettei kumpikaan trimmeri ole kytkettynä laturiin, kun käytät niitä kosteissa tiloissa.

Suihkussa ajo ei anna yhtä hyvää tulosta kuin kuivana ajo. Ajogeelin tai partavaahdon käyttö kosteaan ajoon on siis suositeltavaa. Tällöin ajo on sulavampaa, eikä ärsytä ihoa.

Kummankin trimmerin putsaus on vaivatonta. Voit vaan huuhdella trimmerit vedessä. Muista myös satunnaisesti desinffioida ajopäät, esimerkiksi apteekin alkoholiruiskeella.

Molemmat trimmerit takasivat pitävän otteen myös märissä käsissä.

Voittaja: Tasapeli

Suojukset

Nyytit.fi-trimmerin mukana tulee kolme ajokampaa. Yksi kammoista on 1,5 mm ja loput kaksi ovat kaksipuolisia; toisessa 3 mm ja 6 mm, toisessa 9 mm ja 12 mm.

OneBladesta on lukuisia eri malleja, joiden mukana tulee erilaisia suojia. Tärkein artikkelin kannalta on kuitenkin kaikkien ”Face & Body” mallien mukana tuleva ”ohjuskampa vartalolle”. Kampa estää hyvin OneBladen normaalisti aiheuttamat naarmut, mutta sillä ajo on aikaa vievää. Kampaa käytettäessä OneBlade ei aja läheskään niin hyvin kuin normaalisti, eli saman alueen joutuu käymään vielä useammin läpi. Lisäksi karvojen sänki jää erittäin pitkäksi. Niin pitkäksi, ettei enää edes voida puhua sängestä.

1. OneBladen vartalokammalla ajettu osa, 2. Ilman suojia ajettu osa, 3. Nyytit.fi:llä ajettu osa.

Vartalokamman lisäksi OneBladen Face & Body malliini kuului 1mm, 2mm, 3mm ja 5mm lisäkammat. En aluksi ymmärtänyt, että mitä eroa kammoilla on, enkä löytänyt niistä myöskään pituusmainintaa. Pituus oli kuitenkin painettuna näpinäkyvänä ympyröitynä numerona terien taakse.

Nyytit.fi:n mukana tulee myös pieni puhdistusharja, joka ei kuulu OneBladen pakettiin.

OneBladen vartalolle suunniteltu kampa on huono. Sen kanssa tuntuu, etteivät karvat päädy terään – vaaditaan lukuisia vetoja ja aikaa kuluu. Lisäksi se jättää karvat aivan liian pitkiksi.

Voittaja: Tasapeli

Lisäominaisuudet

Nyytit.fi:n trimmeri tulee ilman laturia – se kytketään lataukseen esimerkiksi tietokoneeseen tai kännykän laturiin. Nyytit.fi perustelee laturin jättämistä pois sillä, että se säästää luontoa. OneBladen mukana tulee myös laturi, joten mielestäni OneBlade voittaa sen osalta.

Nyytit.fi:n ledi ilmaisee miten täynnä akku on. Se vaihtaa väriä sinisestä, oranssiksi ja punaiseksi. Pysyt siis tietoisena, miten paljon virtaa vielä riittää. OneBladessa on valo, joka alkaa vilkkua, kun akku on lähes tyhjä. Täten et pysy yhtä hyvin perillä akun tilasta.

Nyytit.fi:n päässä oleva ajovalo helpottaa ajoa.

Voittaja: Nyytit.fi

Muotoilu

OneBladen trimmeri ja paketti näyttävät hyvin tyylikkäältä ja futuristiselta.

Nyytit.fi on yksinkertaisemmin muotoiltu, sekä itse trimmerin, että pakkauksen osalta

OneBladea on hiukan hankalaa ottaa ja asettaa takaisin myyntipakkauksesta, vaikka pakkaus onkin hyvin nätti.

Nyytit.fi tulee sinetöidyssä ja tyylikkäässä mustassa paketissa. Trimmeri tuntuu autenttiselta, hyvin pideltävältä ja runko kestävältä.

OneBlade tulee tyylikkäässä läpinäkyvässä pakkauksessa. Siitä saa ihan hyvän otteen, toisaalta isompikäsisille voisi kädensija olla hiukan paksumpi. OneBlade on merkittävästi pienempi kuin Nyytit.fi. Pienuus aiheuttaa sen, ettei se tunnu olevan yhtä vakaata tekoa. Verkossa onkin ollut paljon palautetta OneBladen kapean päädyn katkeamisesta.

Molemmat trimmerit ovat kevyitä ja helppoja käsitellä. OneBlade oli hiukan kevyempi. Nyytit.fi sopii paremmin miehen käteen.

Voittaja: OneBlade

Hinta

OneBladesta on monia versioita ja jokaisella jälleenmyyjällä on vielä oma hintansa. Face & Body -perusversion hinta lähtee suurinpiirtein 54 eurosta ja parhaimmasta Pro-versiosta saa pulittaa noin 120 euroa.

Nyytit.fi-vartalotrimmeri maksaa 69,75 .

OneBladen terää kannattaa vaihtaa useammin kuin Nyytit.fi:n, koska se on tehty ruostumattomasta teräksestä ja ei kestä niin kauan terävänä kuin Nyytit.fi:n terä. Pitkässä juoksussa täten OneBladen pitäminen tulee kalliimmaksi.

Voittaja: Nyytit.fi

Saapumisaika

Nyytit.fi luvataan saapuvan 3 työpäivässä. Se toimitetaan haluttuun postin automaattiin tai noutopisteeseen ja saat koodin, kun paketti on noudettavissa. Paketti on täysin huomaamaton.

OneBladen voit käydä hakemassa jälleenmyyjältä vaikka heti. Jos tilaat sen kotiin, kestää siinä todennäköisesti saman verran tai kauemmin kuin Nyytit.fi:n saapumisessa.

Voittaja: Tasapeli?

Kumpi trimmereistä kannattaa ostaa?

Jos haluat käyttää vartalotrimmeriä myös parranajoon ja haluat lähes yhtä lyhyen sängen kuin partakoneella, on OneBlade parempi vaihtoehto. Myös hiukset OneBlade leikkasi lähes yhtä lyhyeksi kuin höyläkin.

Kaikkiin muihin kehon osiin tuntui Nyytit.fi toimivan paremmin. Nyytit.fi leikkasi karvat nopeammin, eikä ärsyttänyt tai viiltänyt ihoa edes intiimialueella.

Nyytit.fi tarjosi hellemmän ja turvallisemman ajon ja sen akku kesti merkittävästi kauemmin lyhyemmällä latauksella.

Lue lisää Nyytit.fi:stä »

Tilaa Tyytyväisyystakuulla

Palautetta

”Nyyttiterä on loistava.”

– Petri

”Hyvä laite ja akun kesto, asiakaspalvelu aivan ykkösluokkaista, suosittelen.”

– Antti

”Loistava vaihtoehto perus sheivaamiselle. Plussana ettei iho kutia tai ärsyynny samalla tavalla kuin sheivaamisessa.”

– Miika

Lue lisää arvioita »