Manscaped-vaihtoehto – trimmereiden vertailu

Olet todennäköisesti jo kuullut Manscaped-brändistä. Se on suurin Amerikkalainen miesten intiimialueen trimmeribrändi, joka on toiminut mm. UFC:ssä isona sponsorina. Manscapedin liikevaihto on 300 miljoonaa dollaria ja tulos n. 40 miljoonaa dollaria (1). Nyytit.fi on uusi suomalainen vartalotrimmeribrändi, josta et ole todennäköisesti aikaisemmin kuullut. Onko se hyvä vaihtoehto Manscapedin The Lawn Mower 4.0:lle? Se selviää pian.

Tavoitteesi on saada siisti intiimialueen ajo, ilman viiltoja, nyppimistä, sisäänkasvaneita karvoja tai ajonjälkeistä kutinaa. Testasin molemmat tuotteet ja kerron nyt mahdollisimman objektiivisesti, miten nämä trimmerit pärjäävät eri osa-alueilla. Miten uusi tulokas pärjää alan vakiintunutta jättiläistä vastaan?

Tutustu nyytit.fi-trimmeriin ➔

tekniset eroavaisuudet

Nyytit.fiManscaped The Lawn Mower 4.0
Paino122 g120 g
KokoSopivan pieniSopivan pieni
Terän leveys4cm, kätevä koko keholle3cm, kapeahko muuhun
kuin intiimialueen ajeluun
RPM6000 vetoa / minuutissa7000 vetoa / minuutissa
KäyntiääniHiljainenVielä vähän hiljaisempi
Turvallisuus ja nirhaumatErittäin hyväHyvä, käytettynä lisäpäiden kanssa
Lisäkammat3 (1,5 mm, 3/6 mm, 9/12 mm)2 (3/6 mm, 10/13 mm)
Akun kesto3 tuntia1,5 tuntia
Akun latauksen pysyvyysErinomainenKeskiverto
Latausaika1 tuntia5 tuntia
AjovaloKylläKyllä
Akun keston näyttöKylläKyllä
LatausasemaKylläKyllä
MatkalukkoEiKyllä
VäritMustaMusta
VedenkestävyysKylläKyllä
Käteensopivuus ja oteErinomainenHyvä
Takuu365 päivää90 päivää
Tyytyväisyystakuu14 päivää30 päivää
Hinta69,75  (kertatilaus)99,99 € (kertatilaus)
Tilaa miesten vartalotrimmeri

Brändit

Nyytit.fi on uusi ja tuntematon suomalaisbrändi, josta ei löydy juuri arvioitakaan. Heillä on vain 1 tuote, vartalotrimmeri. Manscaped on suurin miesten intiimialueen trimmeribrändi, jonka trimmereitä ja oheistuotteita on myyty miljoonia kappaleita.

Manscaped perustettiin 2017. He myyvät myös mm. boksereita, nenäkarvatrimmereitä ja hajusteita. Heillä on noin 10 eri tuotetta, mukaanlukien edellinen Lawn Mowerin versio 3.0, jonka saa hiukan halvemmalla kuin 4.0:n. The Lawn Moweria ostaessa tulee huomioida, että 10 € halvempi ”Peak Hygiene Plan” on itseasiassa jatkuva tilaus, josta laskutetaan 3 kuukauden välein 19,99 €.

Manscaped toimii sponsorina lukuisissa isoissa urheilutapahtumissa, kuten UFC:ssä. Heillä on jättimäinen markkinointibudjetti, josta iso osa annetaan myös influenssereille, jotka suosittelevat tuotetta esimerkiks YouTubessa, TikTokissa ja Instagrammissa. Heidän liikevaihto on ylittämässä kohta puolen miljardin dollarin rajan.

Voittaja: Manscaped

Turvallisuus ja tehokkuus

Terät

Molemmat trimmerit käyttävät keraamisia teriä. Keraamiset terät ovat terävämpiä, hygienisempia, tylsistyvät hitaammin, eivätkä ruostu. Ne leikkaavat karvat helposti, ärsyttämättä ihoa. Hyvin valmistettu keraaminen terä myös ehkäisee ihon joutumista terien väliin. Täten ne ovat mainioita intiimialueen ajoon.

Terien päät ovat pyöristetty, jotteivat ne naarmuttaisi ihoa, vaikka ajaisitkin vähän huolettomasti, esimerkiksi ajaessasi takalistoa. Keraamisen terän ja metallisen suojuksen välissä on sopivasti tilaa, jottei ihoa joutuisi terään asti, mutta jotta karvat leikkaantuisivat lyhyeksi.

Molempien terät ovat suunniteltu sitä varten, että voisit ajaa pallisi turvallisesti, ilman naarmuja.

Manscapedin terä on hiukan kapea muuhun käyttöön kuin intiimialueen ajeluun. Terän kapeudesta johtuen jäi myös helpommin ajamattomia kohtia, kun ei nähnyt mitä ajeli (esim. takareisiä tai takaraivoa). Nyytit.fi sopii haarojen väliin mainiosti, mutta terä on sopivan leveä, jotta aikaa koko kehon ajeluun ei myöskään kuluisi kauaa.

Nyytit.fi-vartalotrimmerin varaterä
Manscaped The Lawn Mower 4.0:n varaterä

Kokeilun yhteydessä vaikutti siltä, että Manscapedin trimmeri onnistui haavoittamaan ihoa selkeästi useammin kuin Nyytit.fi. Huolellisella ajolla en saanut Nyytit.fi:n terää haavoittamaan edes kivespusseja, joka on haastavin paikka ajella. Nyytit.fi:hin voi valita myös erityisesti intiimialueelle suunnitellun Nyyttiterän™. Tällöin voit käyttää intiimialueelle suunniteltua terää vain intiimialueelle ja toista muualle kehoon.

Manscapedin terä myös kuumeni liikaa pitkän ajon aikana, eikä sillä ollut enää kivuton ajaa.

Molemmat suosittelevat terien vaihtoa noin 3 kuukauden välein, mutta en ole itse huomannut, että teriä tarvitsisi vaihtaa niin usein. Muistaa vaan puhdistaa terät ja välillä desinffioidakkin ne. Jos kuitenkin ajelet useammin tai laajempia alueita, lienee 3-4 kuukautta sopiva vaihtoväli. Manscapedin terä kului ehkä hiukan nopeammin ja jäi helpommin nyppimään karvoihin.

Voittaja: Nyytit.fi

Moottori

Terät ja moottori toimivat yhteistyössä, kun puhutaan miten tehokkaasti trimmeri leikkaa karvat ja jääkö se esimerkiksi kiinni niihin. Teoriassa, mitä nopeampi moottori, sitä nopeammin karvat leikkaantuvat – pystyt vetämään trimmeriä nopeammin iholla, ilman, että karvoja jäisi jälkeen.

Varsinkin alapäätä trimmaillessa moottorin on hyvä olla keskinopeuksinen, et halua että hidas terä nyppii karvoja, mutta et myöskään halua, että liian tehokas moottori nirhaisee sukukalleuksia.

Nyytit.fi käyttää 6 000 RPM (kierrosta minuutissa) moottoria, kun taas Manscapedin trimmerissä on 7 000 kierrosta minuutissa käyvä moottori. Teoriassa Manscapedin moottori siis voittaa. Käytännössä ero ajoon käytetystä ajasta ja ajojäljestä oli hyvin minimaalinen. Osaltaan, koska Nyytit.fi:n hiukan leveämmällä ajopäällä sai ajettua isomman alueen kerrallaan.

Voittaja: Manscaped (pienellä erolla)

Hiljaisuus

Manscaped ja Nyytit.fi olivat molemmat hyvin hiljaisia. Manscapedin trimmeri tosin tuntui vielä vähän hiljaisemmalta, ”QuietStroke”-teknologian ansiosta.

Voittaja: Manscaped (pienellä erolla)

Partakarvat

Molemmat trimmerit ajoivat hyvin karvat kehon eri osista. Myös hiuksista ne suoriutuivat hyvin. Parran osalta molemmat kuitenkin jättivät liian pitkän sängen. Suurinpiirtein samanlaisen, joka tulee kun ajat parran partakoneen trimmeripäällä.

Voittaja: Tasapeli

Akku

Manscapedin Lawn Mower 4.0 vaatii pitkän 5 tunnin latauksen uudella ”langattomalla” lataustelakalla. Tämä on yli 2 kertaa enemmän kuin aikaisemman Lawn Mower 3.0:n 2 tunnin latausaika. Täyteen latauksella saa 1,5 tunnin ajon.

Manscapedin akku tuntuu myös menettävän tehoaan ajan kanssa ja lopulta se ei pidä ollenkaan varausta. Verkosta löytyy lukuisia valituksia Manscapedin akkuun liittyen ja trimmerin uusin versio ei näytä ratkoneen näitä ongelmia.

Nyytit.fi:n trimmeri vaatii vain tunnin latauksen ja sillä saa 3 tuntia ajoaikaa. Sen akku ei menetä tehoaan ja pitää varauksen.

Voittaja: Nyytit.fi

Summattuna: Molemmat vartalotrimmerit pärjäsivät hyvin tasaisella kehon iholla. Nyytit.fi oli pehmeämpi ja turvallisempi varsinkin löysän ja pomppuisen ihon kohdalla, sekä mm. peräaukon kohdalla. Nyytit.fi:n latausaika ja akun toimivuus voitti merkittävästi Manscapedin.

Kummatkaan trimmerit eivät leikkaa aivan niin läheltä kuin höylä, vaan jättävät karvat noin 0,5 mm pituiseksi. Mikäli haluat sitäkin lyhyemmät karvat, voit höylätä ajon jälkeen. Höyläys on nopeasti hoidettu, kun karvat ovat valmiiksi erittäin lyhyet.

Kätevyys ja tyylikkyys

Jokaisella meistä on oma makunsa. Hyvä vartalotrimmeri pitäisi tällöin tukea jokaisen erilaista ajotyyliä, karvojen tyyppiä ja päämäärää. Tässä osiossa käsittelemme, kumpi langattomista vartalotrimmeristä on kätevämpi.

Märkä- ja kuivakäyttö

Molemmat trimmerit kestävät täysin vettä. Voit ajaa vaikka kylpyammeessa. Trimmerit kestävät myös partavaahtoa, -voidetta ja ajogeeliä.

Nyytit.fi on saanut International Electrotechnical Commission (IEC) Standardin 60529 IPX6-vedenkestävyysluokittelun, kuten myös The Lawn Mower 4.0. Varmistathan kuitenkin, ettei kumpikaan trimmeri ole kytkettynä laturiin, jos käytät niitä kosteissa tiloissa.

Molempien trimmereiden osalta tosin tuntui, ettei suihkussa ajo tuottanut ihan niin hyvää tulosta, kuin kuivana ajo. Märkäajo myös ärsytti ihoa enemmän. Suosittelen siis käyttämään esimerkiksi partavaahtoa, jos ajat suihkutellessa. Tällöin trimmerit napsivat karvat pois helpommin, ärsyttämättä ihoa.

Molempien trimmereiden putsaus on vaivatonta. Voit vaan huuhdella trimmerit vedessä. Joskus trimmerin ajopään alle kertyy karvoja, tällöin voit vain irroittaa ajopään ja huuhdella sekä rungon, että terän.

Molemmat trimmerit pysyivät hyvin myös märissä käsissä.

Voittaja: Tasapeli

Ajokammat

Nyytit.fi-trimmerin mukana tulee kolme ajokampaa. Yksi 1,5 mm kampa ja kaksipuoleiset 3 mm / 6 mm ja 9 mm / 12 mm kammat.

Manscaped Lawn Mower 4.0:n mukana tulee myös 2 säädettävää suojusta; 3 mm, 6 mm, 10 mm ja 13 mm pituuksilla.

Molempien trimmereiden mukana tulee myös pieni puhdistusharja.

Molempien ajokammat aiheuttavat sen, että karvat eivät kulkeudu terään niin helposti ja jäävät pitemmiksi. Tämä oli totta varsinkin Manscapedin kohdalla. Se on harmi, koska Manscapedilla ajo tuntui vaaralliselta ilman suojuksia.

Voittaja: Tasapeli

Lisäominaisuudet

Sekä Manscapedin The Lawn Mowerissa, että Nyytit.fi-trimmerissä on LED-ajovalo, joka auttaa näkemään ajoalueen selkeämmin. Alussa se vaikutti vaan mainoskikalta, mutta valoista oli oikeasti hyötyä.

Sekä Manscapedissa, että Nyytit.fi:ssä tulee mukana langaton latausasema. Manscapedin mukana tulee myös laturi. Nyytit.fi:n trimmeri tulee ilman laturia – se kytketään lataukseen esimerkiksi tietokoneeseen tai kännykän laturiin. Nyytit.fi perustelee laturin jättämistä pois sillä, että se säästää luontoa, koska ihmisillä on jo olemassaolevia USB-C-latureita.

Sekä Nyytit.fi:ssä, että Manscapedin uudessa Lawn Mower 4.0 -versiossa on led-ilmaisin, joka vaihtaa väriä sen mukaan, miten täynnä akku on. Aikaisemmassa 3.0-versiossa taaseen on valo, joka alkaa vilkkua, kun akku on lähes tyhjä. Täten et pysy perillä yhtä hyvin sen akun tilasta.

Voittaja: Tasapeli

Muotoilu

Manscaped The Lawn Mower 4.0:n paketti ja itse tuote näyttävät todella viimeistellyltä
Nyytit.fi on yksinkertaisemmin muotoiltu, sekä itse trimmerin, että pakkauksen osalta

Nyytit.fi tulee sinetöidyssä ja tyylikkäässä mustassa paketissa. Trimmeri tuntuu autenttiselta, hyvin pideltävältä ja runko kestävältä.

Lawn Mower tulee tyylikkäässä premium-pakkauksessa. Molemmat trimmerit ovat kevyitä ja helppoja käsitellä. Nyytit.fi ehkä sopii hiukan paremmin miehen käteen.

Voittaja: Manscaped (pienellä erolla, premium-tyylinsä ansiosta)

Hinta

Nyytit.fi on hiukan halvempi kuin Manscapedin Lawn Mower 4.0 (69,75  € vs 99,99 €). The Lawn Moweria ostaessa tulee huomioida, että 10 € halvempi ”Peak Hygiene Plan” (89,99 €) on itseasiassa jatkuva tilaus, josta laskutetaan 3 kuukauden välein 19,99 €. Googletuksen perusteella suuri osa tilaajista ei tule huomanneeksi tätä seikkaa.

Vaihtoterät molempiin ovat suurinpiirtein saman hintaisia ja molemmat yritykset suosittelevat terän vaihtoa noin kolmen kuukauden välein. Näiden trimmereiden keraamiset terät ovat kuitenkin hyvää tekoa, ja voit hyvin vaihtaa ne harvemminkin tai sitten kun tuntuu, etteivät ne leikkaa enää niin hyvin kuin aikaisemmin.

Lawn Moweriin kuuluu 90 päivän takuu, kun taas Nyytit.fi:hin 1 vuoden.

Voittaja: Nyytit.fi

Saapumisaika

Nyytit.fi luvataan saapuvan 3 työpäivässä. Se toimitetaan haluttuun postin automaattiin tai noutopisteeseen ja saat koodin, kun paketti on noudettavissa. Paketti on täysin huomaamaton.

Manscapedin Lawn Mower lähetetään suomeen ulkomailta ja saapumisessa saattaa kestää päälle viikkokin.

Voittaja: Nyytit.fi

Lopullinen tuomio: Manscaped vai Nyytit.fi?

Molemmat trimmerit olivat hyvin samanlaisia. Manscaped tarjosi hiukan enemmän premium-kokemusta.

Suurin ja tärkein ero Manscapedin Lawn Mower 4.0:n ja Nyytit.fi-trimmerin välillä on se, että Nyytit.fi:n Nyyttiterä on merkittävästi turvallisempi kuin Lawn Mower. Testeissämme Manscaped onnistui tekemään haavoja intiimialueelle useaan kertaan, kun taas Nyytit.fi ei aiheuttanut haavaa kertaakaan. Akunkesto Nyytit.fi-trimmerillä on myös parempi.

Nyytit.fi tarjosi turvallisemman ajon ja sen akku kesti merkittävästi kauemmin lyhyemmällä latauksella.

Lue lisää Nyytit.fi:stä »

Tilaa tyytyväisyystakuulla

Palautetta

”Nyyttiterä on loistava.”

– Petri

”Hyvä laite ja akun kesto, asiakaspalvelu aivan ykkösluokkaista, suosittelen.”

– Antti

”Loistava vaihtoehto perus sheivaamiselle. Plussana ettei iho kutia tai ärsyynny samalla tavalla kuin sheivaamisessa.”

– Miika

Lue lisää arvioita »