Intiimialueen karvanpoisto­välineet

Alapääkarvoituksen ajo on suositumpaa kuin koskaan aiemmin. Sekä miehet että naiset ovat alkaneet pitää huolta entistä enemmän genitaalihygieniasta. Hygienian lisäksi karvattomalla tai trimmatulla bikinialueella saavutetaan mm. hajujen vähenemistä, yleisesti mukavampaa oloa sekä tietysti myös tyylikkyyttä ja seksikkyyttä. Suuseksikin on paljon miellyttävämpää.

Tässä artikkelissa paneudumme eri vaihtoehtoihin, millä kaikilla tavoin intiimikarvoituksesta pääsee eroon, sekä mitä hyötyjä ja haittoja kullakin keinolla on.

Karvanpoistovoide

Karvanpoistovoide on teoriassa mainio vaihtoehto. Karvojen päät eivät jää teräviksi, iho ei naarmuunnu ja saat erittäin sileän ihon.

Ohut ja herkkä iho haaroissa ja intiimialueella tuo kuitenkin ongelmia mukaan. Siinä, missä iho muualla kehossa kestää karvoja syövyttävää ainetta vaadittavat 5-10 minuuttia, iho alapäässä alkaa kärventyä nopeammin kuin itse karvoitus. Karvoitus alapäässä on myös usein paksua, jonka johdosta aine tulisi itseasiassa jättää ihoon pidemmäksi ajaksi.

Harvaa karvanpoistovoidetta myöskään suositellaan limakalvojen lähelle tai intiimialueelle yleisestikään käytettäväksi, mm. niiden sisältävien syövyttävien kemikaalien takia.

Kuluttajien saatavilla olevat karvanpoistovoiteet ovat usein ongelmallisia vahvan tai paksun ihokarvoituksen omaaville yleisestikin. Karvanpoistovoiteet ärsyttävät helposti ihoa, jos niitä pitää karvojen riittävään syöpymiseen saakka. Karvanpoistovoiteet sopivatkin paremmin naisten ohuille karvoille, sekä paksuun ja kestävään ihoon käytettynä. Tutki ja osta karvanpoistovoiteita.

Partahöylä tai Ihokarvan­ajohöylä

Suurin etu partahöylän käyttämisessä on ihonläheinen ajo. Lyhyemmät karvat saat vain karvanpoistovoiteella,  vahauksella tai nyppimällä. Höylällä ja vaahdolla ajon jälkeen olosi on freshi ja alapää käytännössä karvaton. Muilla ajotavoilla on vaikea saada vastaavanlaista tunnetta.

Höyläys vie kuitenkin oman aikansa ja joudut valmistelemaan ajon. Mitä pidemmäksi karvat on päästetty, sitä kauemmin höyläys vie. Pitkät karvat kannattaakin aluksi leikata saksilla ennen höyläystä. Vaihtohtoisesti voit myös käyttää trimmeriä ennen höyläystä. Trimmerillä lyhyeksi ajo on nopeampaa ja turvallisempaa kuin saksiminen, mutta myös lyhentää merkittävästi höyläysaikaa. Toisaalta Nyytit.fi-trimmerillä ajamalla saat lähes yhtä läheisen ajon kuin partahöylälläkin, joten höyläyksellä trimmerillä ajon jälkeen ei saavuteta suurta etua.

Kertahankintana ihokarvanajohöylä ja partavaahto tulee halvaksi. Mitä monet eivät tule ajatelleeksi, on se, että pitkällä ajalla höylän käyttö tulee kalliiksi. Höyliä myyvät yritykset saavat pääosan tuloistaan myymällä vaihtopäitä ja höylien päitä joutuu vaihtamaan usein.

Partahöylällä ajo riskeeraa ihoa myös enemmän, kuin häpykarvoituksen ajoa varten suunniteltu trimmeri. Partahöylä aiheuttaa helposti inhottavia naarmuja, joita ei välttämättä edes huomaa ennen seuraavaa päivää. Pienien naarmujen ja ihorikkojen jälkeen myös urheilu on epämukavaa, kun hikeä päätyy naarmuuntuneeseen ihoon. Höyläys aiheuttaa helposti myös sisäänkasvaneita karvoja. Pahimmillaan höyläyksen jälkeen saatat saada karvatuppitulehduksen (follukuliitti [LINKKI]). Alapäätrimmeri ei leikkaa karvoja yhtä ihonmyötäisesti kuin höylä. Täten parhaat alapäätrimmerit ei myöskään naarmuta ihoa.

Höylä ajaa karvat lyhyiksi, mutta päivän tai parin jälkeen tuleva karhea sänki tuntuu haaroissa erittäin epämukavalta. Nyytit.fi-trimmeri jättää karvojen päät pehmeämmäksi.

Trimmeri

Alapääajoon tarkoitettu trimmeri on erinomainen vaihtoehto monesta syystä. Tarkoitusta varten suunnitellulla trimmerillä karvojen ajo on erittäin kätevää ja nopeaa. Hyvä trimmeri ei vaadi ajoon valmistautumista, kuten sheivausgeelejä, ihon kuorintaa tai karvojen lyhyeksi leikkaamista. Voit vain laittaa trimmerin päälle ja muutamassa minuutissa sinulla on karvaton alapää.

Genitaalialueen ajoon tarkoitettu trimmeri ei leikkaa ohuttakaan ihoa helpolla. Voit luottavaisin mielin trimmailla koko alapääsi. Kivespussien kohdalla alapäätrimmeri ilman lisäsuojaa vaatii kuitenkin hidasta ajoa, huolellisuutta ja ihon pitämistä kireänä, jotta vältyt mahdollisilta pieniltä naarmuilta ja saat mukavan ajokokemuksen. Pidä trimmeri oikeassa kulmassa. Voit myös käyttää kolmen millin lisäpäätä, joka tulee Nyytit.fi-trimmerin mukana, saadaksesi ekstraturvaa.

Trimmerin kanssa voit myös valita juuri sopivan pituuden karvoille. Voit ajaa karvat kokonaan pois tai Nyytit.fi-trimmerin lisäpäillä 3-12 millin pituiseksi. Nyytit.fi jättää karvat myös mukavan tuntuiseksi – ei karheaa sänkeä.

Laadukas alapäätrimmeri on kertahankintana kallis. Ajohöylät ja -vaahdon saa merkittävästi halvemmalla. Toisaalta laadukas Trimmeri kestää vuosia, jolloin höyläämisen kustannukset ovat itseasiass ylittäneet trimmerin kustannukset. Nyytit.fi-trimmerin tunnin latauksella 3 tunnin ajo myös takaa sen, että sähköä ei erityisemmin kulu. Yksi lataus kestää jopa kuukausia, jos ajelet pelkän bikinialueen.

Trimmerillä et kuitenkaan saa karvoja ihan niin lyhyeksi, kuin höylällä. Parhaimmat trimmerit pääsevät lähelle, jopa puoleen milliin. Toisaalta tämä on myös hyvä puoli, koska mitä kauempaa trimmeri leikkaa, sitä turvallisempaa ja mukavempaa ajo on. Nyytit.fi-trimmeri tarjoaa molemmista hyvät puolet: lyhyet karvat ja mukavan ajokokemuksen.

Höylällä ja ajogeelillä toisaalta saat hyvin freshin ajokokemuksen ja jopa täysin sileän ihon, johon Trimmeri ei pysty vastaamaan.

Trimmerin ajopää vaatii satunnaisesti vaihtoa. Toisaalta höylän teränvaihdon joutuu tekemään useammin. Suosittelemme ajopään vaihtoa noin 3 kuukauden välein, jos ajelet usein ja paljon (esim. koko kehon).

Ihokarvojen vahaus

Vahauksen voit tehdä joko kotona tai klinikalla. Voit käyttää joko varsinaista vahaa, tai esim. Veetin vahaliuskoja.

Ihokarvojen vahaus on kaikista vaihtoehdoista kivuliain, emmekä suosittele alapään vahausta omatoimisesti. Mikäli kuitenkin päädyt tähän vaihtoehtoon, muista valmistella ihosi hyvin. Saat paremman ja hiukan kivuttomamman lopputuloksen, jos ensiksi ajelet karvasi lyhyemmäksi ja kuorit ihosi.

Suosittelemme myös kokeilemaan esimerkiksi alavatsan karvoilla, miten hyvin karvat lähtevät ja millaisilla kivuilla, ennen kuin siirryt lähemmäs sukupuolielimiäsi.

Karvanpoisto laserilla

Laserin suurin etu on pitkäaikainen tai jopa lopullinen karvattomuus. Sen jälkeen, kun laserilla on saavutettu karvattomuus, on ihosi pehmeä kuin vauvalla. Sinun ei enää ikinä tarvitse ajatella karvojen ajelua.

Toisaalta, toimenpide on myös peruuttamaton. Oletko täysin varma, että haluat vielä vanhainkodissa ollessasi genitaaliesi olevan täysin karvattomat?

Laser on myös sijoituksena merkittävästi kalliimpi, kuin muut karvanpoistokeinot. Saat täyden karvattomuuden noin viiden session jälkeen.

Haaravälin karvanpoisto laserilla tekee myös merkittävästi kipeämpää kuin useat muut ihokarvanpoistokeinot. Toisaalta vahaukseen verrattuna se on kivuttomampaa. Toimenpidettä tarvitsee toistaa alle 10 kertaa, kun taas vahausta tulee jatkaa koko elämän.

Karvanpoistoa laserilla tekee suurin osa yksityisistä lääkäriasemista ja kauneusklinikoista.